ASUS ROG Phone II

Svi imaju pametni telefon – u osnovi je nemoguće nabaviti uređaj koji to nije. I kako se kompanije takmiče na pretrpanom tržištu? ASUS je odlučio da usmeri igrače na telefon ROG (Republic of Gamers Phone) i udvostruči se sa ROG Phone II, koji je objavlјen u drugom delu 2019. godine.

Uređaj koji nam je poslat za recenziju stigao je u fantastičnoj šestorougaonoj kutiji sa informacijama o garanciji, kineskim uputstvom za upotrebu i uređajem za uklanjanje SIM kartice. Takođe poseduje Aeroactive Cooler II, koji je clip-on ventilator za hlađenje uređaja, maska i punjač sa kablom. Kutija zaista izgleda cool, i osmišlјena je da bolјe prikaže telefon, kao i RGB.

ASUS ROG Phone IIDa, cilјanje telefona na igrače znači da mora da ima RGB, u obliku logotipa sa zadnje strane uređaja. Dok je ekran uklјučen, on pulsira (ili radi sve što ste mu postavili) u nekim lepim bojama (takođe moguće podešavanje). Dok je ekran isklјučen, logotip ostaje taman. Ostatak telefona je zaista lep, sa zvučnicima postavlјenim na vrhu i na dnu, usmerenim ka spolјa. Na ovaj način, umesto da zvuk ide u vaše ruke, projektuje se prema vašem licu.

Ispod ekrana se nalazi senzor otiska prsta, a na vrhu kamera od 24 megapiksela – ekran nema notch. Postoje i uobičajeni tasteri za uključivanje/isključivanje i jačinu zvuka sa desne strane, kao i dva senzor okidača. Nema mnogo igara koje ih koriste, ali su između ostalog zgodni za PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile. Na dnu se nalazi i priklјučak za slušalice i USB priklјučak.

BackViewJedna neobična stvar koju valјa napomenuti je drugi priklјučak za punjenje na levoj strani. ROG Phone II dizajniran je za upotrebu sa nekoliko dodataka, za koji je potreban više od USB-C priklјučka. Dakle, postoje dva porta zajedno u jednoj rupi. Punjač možete da stavite samo u ispravni, ali možemo da zamislimo da će to da dovede do toga da neki lјudi forsiraju i oštete kablove, ako ne i uređaj.

Dostupna dodatna oprema, osim ventilatora i futrole, je Twin Dock koji vaš telefon pretvara u otmeni 3DS, radnu površinu koja omogućava upotrebu telefona poput računara, Kunai Bluetooth gamepad i futrolu koja vam omogućava da povežete Kunai na uređaj. Naravno, nismo ih spomenuli u sadržaju kutije, jer nam nijedan nije poslat.

Sada, suštinski detalјi. ROG Phone II ima 6,59-inčni AMOLED 10-bitni HDR ekran, 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 Plus CPU i Qualcomm Adreno 640 GPU. Prednjoj selfie kameri od 24 megapiksela pridružuje se zadnja kamera od 48 megapiksela i širokougaona kamera od 13 megapiksela. Ima 4G LTE za mobilne podatke, kao i NFC, Bluetooth i Wi-Fi, a teži 240 grama.

ASUS ROG Phone IIBaterija je 6000mAh, što joj omogućava lep, dug život – naravno u zavisnosti od upotrebe. Mogli bi da ga ostavimo na stolu nekorištenog nedelјu dana, i još uvek bi imao 90%, ili bi mogli da ga koristimo za razne igre nekoliko sati, i imao bi i 70%. Naravno, nismo satima igrali online pucačine iz trećeg lica, pa će se kilometraža razlikovati, posebno ako koristite i Aeroactive Cooler II.
Ekran je kristalno čist, a touch ekran savršeno reaguje. Zvuk je zapravo fantastičan. Glasan je i jasan, a maksimalna jačina zvuka je definitivno dovolјno glasna za svakoga. U užurbanom noćnom klubu. Stanite pored zvučnika. To je ono što govorim jako glasno.

ASUS ROG Phone IIPokretač uz koji dolazi ROG Phone II u kompletu je prilagodlјiv i ima nekoliko aplikacija koje olakšavaju život. Glavna među njima je Armoury Crate, gde je mesto gde idete da pokrenete igre, pronađete nove i upravlјate određenim aspektima telefona. Može da vam kaže trenutne temperature, koliko dugo treba da traje baterija, i podešava brzinu Aeroactive Cooler II. Takođe vam omogućava da prilagodite svetlo sa zadnje strane.

Nadalјe vam omogućava prilagođavanje pojedinih aplikacija. Ako ne želite da vas ometaju dok igrate Angry Birds, ali vam je u redu da primate telefonske pozive tokom Azur Lane-a, to možete i da podesite. Možete da postavite i makroe i mapirane tastere, ali izgleda da nismo imali odgovarajuće dodatke ili igre za to.

https://youtube.com/watch?v=-Wwe5OW_jPE%3Ffeature%3Doembed

Ubacili smo sve što smo mogli da smislimo na ROG Phone II, i bilo je savršeno. Čak smo uspostavili Steam Link i probali par igara – još uvek savršeno. Malo smo razočarani što smo ovo morali da pošaljemo nazad, da budemo iskreni. ASUS se ne šali da je ovo telefon za igrače, jer izgleda dobro i sjajno radi, što je upravo ono što je igraču potrebno. I pretpostavlјamo da svi zaslužuju takav telefon, ako ćemo iskreno.

ASUS se ne šali da je ovo telefon za igrače, jer izgleda dobro i sjajno radi, što je upravo ono što igračima treba.

Leave a Comment