Huawei P40 Lite

Pre nego što Huawei smisli kako da njegovim korisnicima pružiti potpuno sposobnu AppGallery i druge Google-ove zamene, biće relativno težak za prodaju. Ali, sem toga, hardver svih Huawei telefona je izuzetno sposoban, a kamere su apsolutno izvanredne. Bez Google-ove podrške, međutim, celo iskustvo može da bude malo za nekoga ko ulaže u Google-ov ekosistem.

Huawei P40 Lite

Huawei nije ni malo hendikepiran zbog globalnog zaklјučavanja. Pre nego što smo to shvatili, kompanija je najavila novu seriju uređaja nazvanih P40. Čini se da je beba-brat pravi takmičar srednje klase a nosi oznaku P40 Lite.

Huawei P40 Lite

Dakle, uprkos kontinuiranoj pandemiji i trgovinskom ratu između Kine i SAD koji je imao za  rezultat embargo za Huawei, P40 Lite je drugi model telefona koji svedoči o tome kako je moguće ići napred bez Google-a. Prvi je bio Huawei Nova 5T, a sada imamo P40 Lite.

Bez Google-a, bez brige

Model P40 Lite ima impresivne specifikacije s obzirom da košta manje od svih vodećih modela koji su trenutno dostupni a povezani su sa Google-a.

Huawei P40 Lite

Zanimlјivo je da P40 Lite ima mnogo toga zajedničkog sa njegova dva velika brata, uklјučujući bateriju od 4200mAh, veliki ekran od 6,4 inča (ovog puta LCD) sa izrezanom selfi kamerom i senzorom otiska prsta na ekranu. Uređaj ovog puta napaja čip srednje veličine HiSilicon Kirin 810 (nema opciju 5G), 6 GB RAM-a i 128 GB internog prostora. Uz te brojke i izuzetnu cenu, ovo je prava opcija za one koji traže po jeftine modele i koji su spremni da žrtvuju Google.

Evo, ipak, pro-saveta: Koristite funkciju Phone Clone da biste podesili P40 Lite uređaj i on će preneti sve vaše aplikacije sa prethodnog uređaja. To čini sve vaše omilјene aplikacije na telefonu apsolutnim povetarcem.

Realnost

Možda niste kritičar specifikacija, već radije gledate spolјnu lepotu da biste doneli odluku. U tom slučaju P40 Lite uspeva. Naš uređaj za recenziju dolazi u očaravajućem gradijentu boja od vrha do dna koji se menja od svetlo roze do nebesko plave. Pri vrhu ćete videti niz kamera sa četiri senzora. A prednji deo ima sjajan ekran.

Ima plastičnu zadnju stranu i aluminijumski okvir i 6.4in FullHD+ ekran napred. Oseća se kao čvrst komad telefona, ali može da bude pomalo zdepast za ukus nekog korisnika. Ipak volimo velike telefone, a znate li šta kažu o lјudima sa velikim telefonima?

Huawei P40 Lite

Lepa promena je pronaći srednji rang sa USB-C brzim punjenjem. To je dobrodošao dodatak sektoru koji polako usvaja novi format. To znači da ćete u kutiji dobiti USB-C kabl za punjenje, zajedno sa blokom Super-Charge od 40W koji će vaš telefon potpuno napuniti za oko sat vremena. Zaista funkcioniše, a ovo je vrsta tehnologije koju bismo želeli da vidimo i u budućim uređajima.

Taster za jačinu zvuka nalazi se na desnoj strani odmah iznad power dugmeta koji je ujedno i čitač otiska prsta. Iako je prošlo neko vreme otkako smo videli ovu vrstu senzora za otiske prstiju, izuzetno je brzo skeniranje i otklјučavanje uređaja.

Može i za video igre

P40 Lite Lite pokreće Kirin 810 SoC koji se pokazao kao posebno sposoban procesor. Ako ne planirate da postanete Fortnite Mobile eSports profesionalac i ako možete da živite bez Call of Duty Mobile, ovaj uređaj će raditi savršeno.

Huawei P40 Lite

Nakon prenosa svih naših omilјenih igara putem Phone Clone-a (to je potpuno najlakši način, s obzirom da se postava AppGallery još uvek gradi), testirali smo sve mobilne igre koje bismo mogli da bacimo na njega. Obično nam je potreban uređaj sa procesorom koji može da podnese duge sate testiranja, posebno kada testiramo zahtevne aplikacije. Nismo primetili zaostajanje ili neplanirana isklјučenja. Dakle, ovaj mali Kirin srednjeg ranga je potpuno sposoban, i iskreno, trenutno ne možete da budete bolјi u ovom rasponu cena.

Iako LCD, P40 Lite FullHD + ekran je svetao, jasan i ima prelepe boje. Možda će vam nedostajati duboka crna koju OLED-ovi donose, ali ovaj ekran je super lep.

Slikajte vaše slike

Huawei P40 Lite ima pet senzora za kameru, koji se sastoje od pravougaonog ostrva na kojem se nalazi četvorostruka kamera na zadnjoj strani i selfi snimač ispred. To uklјučuje senzor u boji od 48MP, ultraširok senzor od 8MP, senzor dubine polјa od 2MP i makro senzor od 2MP.

Huawei P40 Lite

Evo gde Huawei-u želimo da pruži velike rezultate. Niz kamera ove srednje klase može da se igra gore sa velikim momcima. Zaista nas je iznenadio fleksibilnošću fotoaparata, posebno u dobro osvetlјenim uslovima. To je jedna od najbolјih kamera na telefonu ovog ranga cene.

Noćni režim je takođe vrlo dobar. Sa vremenom ekspozicije od četiri sekunde, zaista možete da odvojite vreme da biste dobro uhvatili kako bi fotoaparat uhvatio više svetlosti zbog duže brzine zatvarača. Ovo čak funkcioniše i sa pokretnim subjektima, poput kućnog lјubimca, što nas je zaista iznenadilo. U prethodnim srednjim klasama noćni režim je u najbolјem slučaju bio ispod standarda. Ali ovaj nas je oduševio.

Konačni utisci za Huawei P40 Lite

Ako biste nam prišli i pitali koji je najbolјi telefon za kupovinu ispod 300 evra, ne bismo dvaput razmislili o preporuci P40 Lite. Jedina zamka je u tome što ćete morati da budete posebno tehnički pametni da biste koristili softver u potpunosti.

Pre nego što Huawei smisli kako da njegovim korisnicima pruži potpuno sposobnu AppGallery i druge Google-ove zamene, biće potencijalnih problema sa korišćenjem svih njegovih mogućnosti i svih aplikacija. Hardver je izuzetno sposoban, a kamera je apsolutno izvanredna. Bez Google-ove podrške, međutim, celo iskustvo može da bude malo za nekoga ko ulaže u Google-ov ekosistem. Mimo tih mana, i dobili ste impresivnu tehnologiju po neverovatno pristupačnoj ceni te tako ne treba da čudi što je ovo najtraženiji model telefona.

Leave a Comment