LG Velvet

LG-u ne odajemo poštovanje koje zaslužuje kao jedna od najinovativnijih kompanija za pametne telefone. Tokom godina donosio je mnoštvo karakteristika koje su korisnicima davale dobru vrednost, od zakrivlјenog ekrana do funkcije dvostrukog tapkanja za buđenje. Dakle, nije velika stvar što LG razmišlјa izvan kutije kad je reč o proširenju veličine ekrana pametnih telefona. Dakle, dok drugi pokušavaju da savijaju i smotaju veće ekrane u manje šasije, čini se da se LG predao ideji drugog ekrana, koji će se koristiti zajedno sa primarnim.

Specifikacije LG Velvet: 6,8-inčni FHD + P-OLED Cinematic FullVision (2.460 × 1.080p, ~ 395ppi) k2 | Mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 845 sa 6GB RAM-a / 128GB ROM / microSD (do 2TB) | 48MP 2 standardna (F1,8/0,8μm / 79˚) + 8MP široka (F2,2/1,12μm / 120˚) + 5MP dubina (F2,4/1. 12μm / 81˚) + 16MP standardna (F1,9/1,0μm / 73˚) prednja kamera | 4.300mAh | Android 10.0 (Q OS) | 4G

Šta je novo?

Iskreno, LG Velvet zaista liči na LG G8X ThinQ, osim nekih suptilnih promena, uglavnom vezanih za poklopac koji omogućava drugi ekran. Poklopac sada izgleda kao stvarni poklopac poklopca za pametni telefon, a mala LED lampica spolјa koja prikazuje vreme i obaveštenja sličnija je prozorima na koje smo navikli na ovim poklopcima preklopnika. Zadnji deo poklopca je takođe kompaktniji i prikazuje samo kameru.

LG VelvetŠta je dobro?

Najbolјa stvar kod LG Velvet-a je činjenica da je drugi ekran dodatak. Možete da kupite samo telefon bez drugog ekrana i ne platite nešto što možda na kraju ne biste ni koristili. Kao alternativu, imate mogućnost da investirate u ovaj ekran ako zaista utvrdite potrebu za dodatnim ekranom.

Iako dvostruki ekran donosi više slučajeva upotrebe, njegov nedostatak ni na koji način ne ometa sam telefon. Sa pričvršćenim poklopcem i drugim ekranom, zapravo dobijate tri ekrana, uklјučujući mali LED ekran sa obaveštenjima izvan poklopca.

Za telefon sa dva ekrana, najbolјa stvar mora da je ekran. A LG odlično radi sa ekranom, zapravo oba. P-OLED ekran je oštar, živahan i zapanjujući. Čini Velvet odličnim telefonom za one koji vole da gledaju emisije na manjem ekranu. Drugi ekran ima iste specifikacije kao i primarni ekran, što znači da je protok sadržaja neometan. Čak i kada ste na početnom ekranu telefona, ne primećujete nikakvu razliku između ta dva ekrana.

LG VelvetIako telefon pokreće Android 10, postoje neke promene koje omogućavaju funkciju dvostrukog ekrana. Na bočnoj strani ekrana mala ikona vam omogućava pristup malom meniju koji vam omogućava da konfigurišete dva ekrana – možete sve, od korišćenja samo drugog ekrana da biste zamenili oba ekrana usred nečega. Zatim postoji široki mod koji vam omogućava da dva ekrana koristite za istu aplikaciju. Na primer, dok gledate YouTube video na drugom ekranu, komentare možete da čitate na glavnom ekranu u nastavku.

Postavite telefon kao laptop i primarni ekran možete da koristite kao tastaturu dok koristite aplikacije poput Gmail-a. Međutim, ova funkcija nije kompatibilna sa većinom aplikacija. A čak i tamo gde je to moguće, moglo bi da bude problema. Međutim, za Gmail i YouTube nismo naišli na probleme.

Dvostruki ekran postaje zaista korisna alatka kada koristite kameru ovog telefona, jer postoji mogućnost dobijanja pregleda fotografija koje snimate na drugom ekranu. Ovo dobro funkcioniše i sa selfijima i štedi vam puno vremena u procesu. Za lјude kojima je potrebna telefonska kamera za profesionalnu upotrebu, ovo može da bude karakteristika koju vredi platiti. Možete čak da je podesite tako da se aplikacija kamere ogleda na oba ekrana, mada nismo mogli da nađemo slučaj upotrebe iste.

LG VelvetLG Velvet ima procesor koji je dovolјno moćan da napaja oba ekrana, omogućava vam istovremeno pokretanje igara koje koriste dve površine i ne žali se. Za igranje, LG je omogućio funkciju gamepad-a koja vam omogućava kontrolu pomoću drugog ekrana. Iako je za ovo potrebno neko navikavanje za one koji imaju puno mišićne memorije vezane za igranje igara na određeni način, ovo je sjajna karakteristika koju dugoročno treba imati.

Kamera LG Velvet je dobra i nudi prilično dobre rezultate u svim vrstama uslova. Telefon ima tri sočiva – glavno sočivo od 48MP, ultraširoko 8MP i kameru dubine 5MP. Uzeli smo telefon na nedavnom putovanju do Agre i dobili neke dobre fotografije Taj Mahal-a. Takođe je dobro što telefon dolazi sa mogućnošću snimanja u RAW formatu ako je potrebno.

Kvalitet video zapisa je dobar, iako je 4K snimanje ograničeno na 30 kadrova u sekundi. Ali u telefonu postoji jedinstvena karakteristika kada je u pitanju snimanje zvuka. ASMR snimak, zajedno sa video zapisom, snima neke neverovatne detalјe, čak i do pojačanja zvukova koji su vam privukli pažnju u prirodnom svetu. Zahvalјujući kvalitetu dvostrukog ekrana i video zapisima, ovo može da postane pristojna opcija za video blogere da snimaju i proizvode sadržaj.

Šta nije tako dobro?

Telefon dobro funkcioniše sa dvostrukim ekranom ili bez njega. Ali treba imati na umu neke stvari. Na primer, kada privučete poklopac drugog ekrana, za punjenje opreme morate da koristite mali magnetni adapter. Tokom dve nedelјe korišćenja telefona bili smo paranoični zbog gubitka telefona.

Potrebno je vreme da shvatite šta sve možete da uradite sa dvostrukim ekranom, a šta sve ne. To može da dovede do nekih frustrirajućih trenutaka. Pa ako kupujete ovaj telefon, budite otvoreni. Neće sve biti onako kako ste mislili.

Ovo je zapravo telefon srednje klase, posebno na tržištima gde će se prodavati sa čipsetom Snapdragon 7 serije. I to se vidi u nekim specifikacijama poput videa kojem nedostaje 60 kadrova u sekundi. Živite s tim jer ne plaćate vodeće cene za ovaj telefon.

Da li treba da kupujete?

Velvet je sam po sebi dobar telefon, ali onaj koji će morati da se takmiči sa onima poput OnePlus 8 i Samsung telefona srednje klase. Dakle, kupite ovo pre svega zato što u nekom trenutku želite da istražite drugi ekran. Telefon vas neće razočarati i sigurno će vam biti centar pažnje bilo gde da idete. I to bi mogao da bude još jedan razlog za kupovinu.

Leave a Comment