LG Wing

Da, bilo je sjajnih telefona koji su izašli 2020. Ali to je i dalјe bila dosadna godina za pametne telefone, sa vrlo malo kompanija koje su gurale nove ideje. Ako je postojao izuzetak, to je bio LG Wing, uređaj sa doslovnim preokretom u tome kako gledamo na pametne telefone. Ali nije iznenađujuće što je ovaj telefon potekao od kompanije LG, one kompanije koja je dosledno razmišlјala šta dalјe može da uradi u prostoru pametnih telefona.

Zašto se LG Wings razlikuje?

Pa, možemo da nazovemo LG Wing telefonom sa dva ekrana. Ali to će biti previše pojednostavlјeno. LG Wing je telefon sa dvostrukim ekranom koji ima preokret, za razliku od svega što je do sada izašlo. Tako možete glavni ekran telefona da prevučete nagore u T formaciju koja ispod njega otkriva manji ekran. Dakle, u režimu dvostrukog ekrana imate glavni 6,8-inčni ekran u horizontalnom formatu sa manjim 3,9-inčnim ekranom odmah ispod njega i u vašoj šaci.

Ovo je fascinantan način da pogledate dvostruke ekrane i onaj koji otvara nove mogućnosti. Ali najbolјi deo LG Wing-a je taj što vam nije potreban dvostruki ekran da biste koristili ovaj telefon. LG Wing je kompletan telefon sa manjim drugim ekranom i čini ga najpraktičnijim od svih dualnih ekrana koje smo do sada koristili.

Kako se koristi ovaj telefon?

Pre nego što smo stvarno držali telefon u ruci, imali smo neke pogrešne, unapred zamišlјene pojmove o ovom telefonu. Svi su izleteli kroz prozor kad smo zapravo počeli da koristimo ovaj telefon.
Postoji mnogo načina da pogledate LG Wing. Jedan je kao čisti uređaj za potrošnju. Dakle, kada gledate video na YouTube-u ili emisiju uživo na Facebook-u, tada ste uronjeni u glavni ekran dok se sva ometanja – da, nalet notifikacija koje nas vrebaju ceo dan – pojavlјuju na manjem ekranu ispod.
Ako igrate igru – isprobali smo Asphalt 9 – horizontalni ekran je mesto na kojem se igra, a manji ekran prikazuje dodatni sadržaj poput mape. Bolјe je ipak igrati igre sa velikim ekranom bliže vama ili će vam prsti biti daleko od kontrola.

LG WingPostoji predivan Gimbal mod kada koristite came u postavlјenom dvostrukom ekranu. U ovom režimu, manji ekran ispod postaje kontrola pomoću prekidača za pomeranje kamere. A jedina stvar koja nas je zaista oduševila je kako se kamera zapravo okreće bočno, gore-dole kada to radite.

Postoji mnogo više slučajeva upotrebe, u zavisnosti od toga kada mislite da vam je potreban dodatni ekran da biste zadržali karticu nečega što vam nije primarna briga – poput poruka dok koristite mape za navigaciju, istraživanja dok pišete nešto ili muzičkih video zapisa tokom rada. Mogućnosti je bezbroj, ali nisu sve aplikacije kompatibilne za dvostruki ekran. Dobra stvar je što se u režimu dual ekrana telefon fokusira samo na te aplikacije.

Koliko je dobar telefon?

LG Wing je dobar pametni telefon u svakom pogledu, a to je čak i bez dodatnog ekrana. U stvari, zaista nas je impresionirao dizajn koji je vrlo čvrst i vrlo stilska završna obrada u dve boje. Za telefon koji ima pokretni deo, Wing se ne čini da će nakon nekog vremena početi da se olabavlјuje.
Kvalitet ekrana je vrlo dobar i uživaćete u konzumiranju sadržaja u njemu, u kojoj god orijentaciji ga koristili. Dobro funkcioniše i na jakoj sunčevoj svetlosti, što je važno ako želite da koristite gimbal za snimanje video zapisa na otvorenom.
Telefon ima procesor koji na papiru može da izgleda kao srednji, jer nije vrhunska Qualcomm 8 serija, ali nakon upotrebe telefona nekoliko nedelјa mislimo da nećete imati problema. Telefon može da napaja dva ekrana kad god želite i to je dobar dokaz njegove mogućnosti. Međutim, s obzirom na cenu, lјudi bi mogli da očekuju Snapdragon 8 seriju. Ali čini se da je to bila žrtva koja je učinjena za smeštaj 5G.

LG WingDrugi kompromis je baterija od 4000 mAh, koja je nešto manja nego što ćete sada videti na Android telefonima ove veličine. Ali kako ovaj telefon tehnički ima samo polovinu prostora koji drugi telefoni imaju – za smeštaj drugog ekrana – čini se da je uspeo sa manjom baterijom. Ali još uvek je dovolјno velika da traje radni dan.
Jedna velika prednost telefona je njegova kamera koja je istovremeno svestrana i zabavna za upotrebu. Svestrana je jer imate postavlјenu trostruku kameru koja odgovara većini stvari koje radite. Prilično je dobro dobiti samo oštre slike pri slabom osvetlјenju, iako smo smatrali da su boje pomalo sintetičke.LG Wing takođe nudi prilično dobro 4K video iskustvo uz stabilno snimanje. U paru sa gimbal funkcijom i kreatorima dolazi dobra zamena za handicam koja može da se koristi ne samo kao kamera.
Mislimo da će ovaj pametni telefon da nađe, i tako i treba, usluge kod video blogera, posebno onih u putničkom prostoru. Zatim se pojavlјuje selfie kamera sa vrlo čujnim mehaničkim zvukom kamere koja se podiže. Kamera za selfi slika neke vrlo prirodne portrete.

Šta nije tako dobro?

Kao što smo napomenuli, ne trebate da otvarate telefon za redovnu upotrebu. Ali na kraju smo to radili svaki put kad bi uzeli telefon. Dakle, klizač vam je skoro uvek na umu. Kamera je dobra, ali bojama je zaista potrebno fino podešavanje, posebno na fotografijama sa slabom osvetlјenošću.

Da li biste trebali da kupite LG Wing?

Da, ako ste jedan od onih koji razmišlјaju o telefonu sa dva ekrana ili savijajućem telefonu. Ovaj telefon je mnogo pristupačniji i nudi vrlo jedinstveno iskustvo koje može da bude i praktično. Ovaj telefon preporučujemo onima koji snimaju puno video zapisa, bilo iz hobija ili zbog posla. Avanturisti među njima zaista će voleti gimbal mod. Dodatni ekran je dodatak koji vredi cene. Budući da je LG telefon, šanse su da će cene uskoro pasti, što će ovaj telefon učiniti još bolјim.

Leave a Comment