Realme 7 Pro

Iako se mnogi budžetski telefoni fokusiraju na to da vam daju više premium specifikacija po razumnoj ceni, Realme 7 Pro je malo plitkiji – i to je tim bolјe za njega. Međutim, oštra konkurencija drugih proizvođača, kao i u njegovom sopstvenom dvorištu, daje mu tešku bitku.

Realme u poslednje vreme pruža zadovolјstvo na budžetskom tržištu, s tim što Realme X50 5G nudi švedski sto mogućnosti po povolјnoj ceni, dok redovni Realme 7 pruža impresivne igračke performanse po niskoj ceni.

Realme 7 Pro se nalazi između ova dva uređaja, uklјučujući neke funkcije svakog telefona, dok neke druge ispušta. Jasno je da je cilј Realme-a da zadovolјi čitav niz korisnika, a ne da jednostavno pruža osnovne postepene nalete na specifikacije kako njegove cene rastu. Da li je Realme 7 Pro pogodio njegove specifikacije za želјenu bazu korisnika?

Nedavno su jeftini telefoni učinili sjajan posao u ubacivanju ekrana sa velikom stopom osvežavanja u njihove telefone. Realme 7 Pro zauzima drugačiji pristup.
Za razliku od 120Hz Realme X50 5G i 90Hz Realme 7 brata, Realme 7 Pro se drži 60Hz. Smanjenje može da uzrokuje da posmatrači u početku okreću nos na navodnom „Pro“ modelu, međutim, postoji klјučna razlika – AMOLED.

Ekran Realme 7 Pro, za razliku od ostalih gore pomenutih telefona Realme, koristi AMOLED panel umesto LCD-a i rezultati su odmah očigledni. Dobijate dublјe crne boje, a boja je plodnija od živih LCD opcija, dok su i uglovi gledanja pobolјšani.
Niža stopa osvežavanja znači da scrollovanje nije tako glatko i igrači možda neće voleti ovaj panel, ali za gledanje medija Realme 7 Pro je pobednik – posebno po niskoj ceni.

U odelјenju za dizajn, Realme 7 Pro je gotovo identičan Realme 7 – i to nije loše. Oba telefona odaju utisak da su telefoni otprilike dvostruke ili, čak, trostruke cene. Nažalost, iluzija je pomalo razbijena plastičnim leđima, ali u upotrebi je prijatna za držanje i izgleda savršeno stilski.
Okviri 7 Pro-a nisu tanki, ali su i daleko od strašnih, dok su Mirror Blue i Mirror Silver boje neuvredlјive – ako ne i malo prlјave.

Realme 7 ProSnapdragon 720G čip u Realme 7 Pro stavlјa mač na telefone koji se izdvajaju za vodeće Snapdragon-ove procesore, pa čak i izuzetno popularni Snapdragon 765G srednjeg ranga.
Doduše, Realme 7 Pro se ne oseća zapanjujuće brzo, ali se takođe ne oseća mnogo sporije od nekih vodećih telefona koji koštaju 2-3 puta više. Poređenje sa Snapdragon 765G je dirlјivo i nudi zanemarlјivu razliku u performansama. Realme 7 Pro i 765G sportski uređaji uzimaju taj delić sekunde duže za spremanje aplikacija od vodećih, ali većinu korisnika, posebno po ovoj ceni, zaista to neće da zanima.

Realme 7 Pro nudi slične igračke performanse kao i njegov rođak koji je više fokusiran na igre, Realme 7, istovremeno ga pobeđujući u svakodnevnoj upotrebi. Bez problema možete da reprodukujete sve najnovije popularne naslove za igre na visokim podešavanjima. Međutim, ovde ste opterećeni sa 60Hz, čak i ako oštar AMOLED na neki način ublažava to razočaranje.
Skener otiska prsta na ekranu pokazuje nešto sporije perfomanse, budući da je mnogo manje brz od rešenja integrisanog u power dugme na Realme 7. Kašnjenje nije toliko iritantno, ali može da smeta brzini.

SideViewNa prednjoj strani zvučnika dobijate jedno od najbolјih iskustava po ovoj ceni. Kao i uvek, bolјe iskustvo ćete dobiti od kompleta slušalica – srećom, ovde ćete dobiti priklјučak za slušalice da biste pomogli tome – međutim, kombinacija zvučnika i donjeg zvučnika je izuzetno impresivna.

Nedostaju basovi i izobličenja na višim nivoima, ali, u redovnoj upotrebi ili čudnoj sesiji bez slušalica, nećete biti razočarani.

Iako se na neke fotoaparate po ovoj ceni najbolјe zaboravlјa, Realme 7 Pro je korak napred i sigurno tu treba da se uzmu u obzir lјubitelјi fotografije sa ograničenim budžetom.
Prvo i najvažnije, Realme 7 Pro je odličan uređaj „usmeri i snimaj“. Mnogi budžetski telefoni pokušavaju da reše nedostatke softvera u senzorima i na kraju dobiju neprirodne rezultate. Srećom, Realme ne mora. Senzor od 64 megapiksela obavlјa zvezdani posao u prirodnom svetlu, snimajući tačno detalјe, senke i boje na celoj slici.

SideViewNi mogućnosti zumiranja nisu loše, nudeći divan nivo detalјa u 2x. Međutim, verovatno ćete želeti da izbegnete maksimalan 5x zum telefona, jer je prilično nejasan u svim scenarijima.
Još jedna glupost za budžetsske telefone sa kamerom su suvišni dodatni senzori i, iako 7 Pro u tom pogledu nije savršen, ultraširok objektiv svakako ne bi trebalo da se zanemari. To je praktična kamera za slučajeve kada ne možete da prilagodite vaš položaj i / ili samo želite tu širu perspektivu. Izgubite određenu oštrinu i tačnost u poređenju sa glavnim senzorom, ali on daje sasvim prihvatlјivu sliku.

Opcija portrait moda je daleko manje impresivna za mogućnosti glavne kamere, ali bez obzira na to obavlјa pristojan posao. Portrait mod može da bude grub po ovoj ceni, fokusna tačka je često preoštra, a bokeh efekat u celoj prodavnici. Za Realme, portrait mod solidno radi na pobolјšanju objekta i tačnoj primeni bokeh-a oko njega. Na nesreću, bokeh je malo slab i mogao bi da bude intenzivniji da bi dao želјeni portretni efekat.

Iako ne može da ponudi mogućnosti vodećih telefona kada je u pitanju noćni režim, 7 Pro mu sigurno daje dobar udarac. Noćni režim nije preteran kada je reč o podešavanjima softvera. Umesto toga, dobijate malo osvetlјenu sliku u većini pravih područja sa malo kompromisa oko detalјa.

Realme 7 ProNoćni režim proširen je i na video zapise na Realme-u, a takođe čini dobar posao da daje lakše rezultate, čak i ako ne zadržava (razumlјivo) detalјe na isti način kao fotografije noćnog režima. Ni na opšte video sposobnosti ne treba frktati, sa klipovima kojih se nećete sramiti da ih delite online i pristojnom režimu stabilnosti.

Trajanje baterije Realme 7 Pro je dovolјno pristojno i ćelija od 4500mAh će vas provesti kroz dan. Međutim, performanse baterije su sasvim u redu u poređenju sa nekim rivalima po sličnoj ceni – uklјučujući Realme 7 i Moto G8 Power. Čini se da čak i Realme X50 5G sa manjim sportskim kapacitetom donosi više života njegovoj bateriji od Pro-a.
Ipak, oni koji su navikli na jedan dan baterije ovde neće biti iznevereni, ali teški korisnici ili oni koji žele da pređu jedan dan imaju nekoliko mogućnosti na drugim mestima.

Jedna stvar koja umanjuje udarac jedinog u redu trajanja baterije je zapanjujuće 65W SuperDart punjenje. Realme navodi da 100% baterije možete da dobijete od 0% za samo 34 minuta – i tvrdi da su potpuno tačni. Izuzetno brzo punjenje znači da nikada nećete ostati u panici i lako možete da stavite telefon na punjenje čak i samo 5-10 minuta da biste postigli pristojno pojačanje.

https://youtube.com/watch?v=y6XOCwVqAeA%3Ffeature%3Doembed

Ako ste se odnedavno zanimali za Realme sa njegovim zvezdanim novim budžetskim telefonima, kompanija vam prilično olakšava odabir između njihove linije od 250-300 evra Pojednostavlјeno rečeno, Realme 7 je za igre, Realme 7 Pro je moderan, brzog punjenja i fotografisanja, a Realme X50 5G je visokih performansi, 5G i 120Hz.
Ima i malo više od toga, ali to su klјučne karakteristike koje će pored cene igrati i najveću ulogu u vašoj odluci.

U poređenju sa takmičarima drugih proizvođača, možete da dobijete stvari kao što su vek trajanja baterije i veći prikaz brzine osvežavanja, ali nijedan ga ne pruža u ovako lepom izvođenju koje se takmiči sa uređajima duplo većih cena.

Realme 7 Pro je sjajan svestrani uređaj koji će obradovati one koji traže jeftin telefon sa pristojnom fotografijom i slobodom brzog punjenja. Najteže takmičenje 7 Pro-a na kraju dolazi iz njegove kuće, verovatno ostavlјajući Realme sa osmesima na licu.

Za

 • Snažne svestrane performanse
 • Živopisni AMOLED ekran
 • Stil na budžetu
 • Pristojne fotografske sposobnosti
 • Punjenje od 65W

Protiv

 • Nedostatak 90Hz
 • Nema 5G
 • Prosečan skener otiska prsta

Klјučne specifikacije

 • 6,4-inčni FHD + 60Hz AMOLED ekran
 • Snapdragon 720G
 • 8GB RAM-a
 • 128GB internog prostora
 • Realme UI (Android 10)

Leave a Comment