Realme GT Master Edition

Postoji opšti napredak u cenama za brendove telefona. Većina kompanija počinje sa jeftinijim cenama da bi privukla kupce, a zatim prelaze na više cene kako vreme prolazi i na kraju traže hilјade kupaca za njihove vodeće proizvode. OnePlus je brilјantno sledio ovu strategiju i stvorio nišu za sebe. Takođe je podstakao lјude poput Xiaomi-a da testiraju vode na premium tržištu. Ali dok su napredovali na lestvici, OnePlus i drugi su shvatili da postoji veliki segment srednjih cena kome su kompanije potrebne da udovolјe njegovim zahtevima. A da bi ovaj segment početnih igrača i kupaca prešao na jeftine telefone, bilo je potrebno pomalo od svega.

Svi brendovi služe ovom tržištu i konkurencija se zahuktava. Realme, koji je postao lud u ovom segmentu sa njegovom GT serijom, lansirao je novu seriju koja će se takmičiti sa onima poput OnePlus Nord i Pixel 4a. Glavno izdanje je jedinstveno jer nudi ponešto od svega, ali da li će se to svideti kupcima telefona? Hajde da saznamo.

Dizajn

Samsung-ov položaj kamere je naišao na kupovinu među većinom proizvođača mobilnih telefona, ali većina današnjih pametnih telefona izgleda isto izdaleka. GT Master Edition (ME) nije izuzetak. Telefon ima zaoblјene ivice i gotovo je bez okvira. Na desnoj strani se nalazi power dugme i dva tastera za jačinu zvuka na levoj, koji su malo nisko postavlјeni, što ponekad čini rukovanje jednom rukom malo otežanim. Punch-hole kamera je na levoj strani umesto u sredini i, iskreno, tamo izgleda bolјe nego u sredini. Telefon dolazi sa priklјučkom za slušalice i USB-C portom. Zadnja strana je mesto gde je prava promena vidlјiva. Glavno izdanje dolazi sa lepim plastičnim kožnim dodirom, što telefonu daje jedinstven izgled i ima dobro prianjanje.

Realme GT DesignEkran i zvučnici

Ekran je jedna od bolјih karakteristika ovog telefona. S obzirom na ekran od 120Hz i visoku osvetlјenost, ekran izgleda neverovatno u svakom trenutku. Iako bi voleli da bude manje reflektujući, performanse ekrana su generalno dobre. Skener otiska prsta radi veoma dobro i brzo reaguje. Jedna od kritika čitača otiska prsta na ekranu je spora brzina, ali Realme reaguje prilično brzo na dodir. Zvučnici su, međutim, razočaravajući. Zvuk nije dovolјno glasan i najčešće je jednosmeran. Od telefona za igrice, očekuje se više i višedimenzionalni zvuk za impresivno iskustvo. U većini slučajeva nedostaje i jasnoća što ekran čini suvišnim. Dobar ekran treba da bude dopunjen dobrim zvučnicima.

Realme GT ScreenPerformanse i trajanje baterije

Uređaj testiran za ovu recenziju bila je verzija od 8GB RAM-a i 256GB za interno skladištenje. Snapdragon 778G procesor je najbolјi u ovoj kategoriji i, podržan RAM-om i skladištem, radi dobro. Ali igranje nije tako glatko kao što biste očekivali. Ponekad ima zaostajanja, ali ne možete da očekujete mnogo više po ovoj ceni. Realme takođe daje opciju da izvuče više iz RAM-a (do 5GB) sa dovolјno prostora za interno skladištenje. Iako telefon i dalјe ne radi kao telefon sa 13GB RAM-a, postoji samo mala razlika u performansama. To može da bude i placebo efekat. Za svakodnevne zadatke kao što su surfovanje i YouTube, telefon radi veoma dobro pri visokim podešavanjima brzine osvežavanja i punoj osvetlјenosti. Trajanje baterije je svakako plus za telefon, s obzirom na to da lako možete da dobijete više od dan i po pri umerenoj upotrebi, a dan pri intenzivnoj upotrebi. GPS i igranje igara imaju tendenciju da prebrzo troše bateriju, ali telefon ipak preživi dan bez ikakvih problema. GT mod tokom igranja pruža dobro pojačalo telefonu.

Performanse kamere

Visoki megapikseli i postavke sa tri kamere postali su uobičajeni u većini telefona, ali često ne daju performanse koje očekujete. GT ME takođe zaostaje za konkurencijom u performansama kamere. Iako mod-ovi bokeh i fokusa dobro funkcionišu u kameri, boje su previše zasićene i ima dosta popravki sa samog telefona. Prave boje se gube kako se crvene boje pojačavaju. Režim slabog osvetlјenja je takođe razočaravajući. Iz nekog razloga, telefoni srednje kategorije i jeftini telefoni nisu uspeli da isprave režim slabog osvetlјenja. Prednja kamera, iako sa zasićenošću boja, radi bolјe i dobra je za selfije i Zoom pozive.

Realme GT CameraCena

Varijanta od 8GB, 256GB košta oko 380 eura, ali postoji i verzija od 6GB počinje sa cenom od oko 30 eura manje. Po ovoj ceni, Realme je dobar telefon za igre na početnom nivou za entuzijaste tipa PUBG. Trajanje baterije i ekran mu daju prednost, ali zaostaje u kvalitetu zvuka i kamere.

Leave a Comment