RedMagic 6R

Prošle godine, RedMagic je osvežio RedMagic 5G kao RedMagic 5S, ali nije bilo mnogo razlika između ta dva modela, što je postavilo pitanje zašto je 5S bio neophodan za početak. Ove godine RedMagic 6 beleži značajne promene sa predstojećim lansiranjem RedMagic 6R. 6R je značajno oslabio zadržavajući većinu njegovih vrhunskih funkcija za igre. Za $500 dobijate Snapdragon 888, 8GB RAM-a, 128GB internog prostora za, četviri kamere, bateriju od 4200mAh koja podržava punjenje od 30W, i sve to u paketu koji se lako stavlјa u džep. Softver i dalјe nije dobar, ali nema spora da je ovaj hardver ogromna vrednost.

Dizajn, hardver, ono što je u kutiji

Dizajn RedMagic 6R je odstupanje od osnovne linije, a to znači kompromise. Ovaj put nema aktivnog hlađenja, priklјučak za slušalice je nestao, a punch hole kamera se nalazi u gornjem centru ekrana. Osim toga, baterija se smanjila sa 5050mAh na 4200mAh. Povrh svega, sada se na zadnjoj strani nalazi velika izbočina kamere u kojoj se nalaze četiri kamere telefona. Ove promene su omogućile RedMagic-u da telefon učini manjim i lakšim za rukovanje, a istovremeno smanjilo je i cenu. Međutim, morate da se zapitate da li je gubljenje ovih funkcija vredno uštede C-note.

RedMagic 6R ima staklo napred i pozadi. Ekran od 1080p je veliki na 6,67 inča, mada je nešto manji od ekrana na RedMagic 6. I dalјe je OLED ekran, ali ovog puta ide samo do 144Hz (umesto 165Hz). Većina lјudi neće ni da primete razliku između ekrana 6 i 6R izvan razlike u brzini osvežavanja, sve izgleda oštro iako je ovo samo FHD ekran.

RedMagic 6RPunch hole selfie kamera u vrhu ekrana nije na mestu za telefon za igre jer ometa ekran tokom igranja igara. Ovo je jedna od neobičnosti modernog dizajna koje su drugi telefoni za igre uglavnom izbegavali. Ovaj položaj kamere zaista omogućava manji okvir na vrhu uređaja, ali to dovodi do neusklađene brade koja je primetno veća od ostalih okvira.

Nubia CameraU kutiji se nalaze telefon, prozirna plastična maska i prethodno postavlјena zaštita za ekran. Takođe dobijate punjač od 30W i USB-C adapter priklјučak za slušalice.

Softver, performanse i baterija

Softver je skup čudnih izbora. S jedne strane, funkcije usredsređene na igre koje se nalaze u lanucher-u/aplikaciji Game Space dobro funkcionišu i izuzetno su zgodne ako volite da pobolјšate postavke prilagođavanjem vaših postavki. Mogućnost snimanja igre i njenog izvornog zvuka u trenutku je takođe izuzetno korisna, a programabilni kapacitivni okidači mogu da budu korisni za pucačine poput PUBG-a i Fortnite-a. RedMagic je mnogo razmišlјao o softveru za igre, i to se vidi, ali stvari poput laucher-a su pale.

Gamespace
Aplikacija Game Space sigurno bi bila zgodna ako biste mogli da joj pristupite iz ladice za aplikacije

Prošle godine Ryne je primetio da je laucher na RedMagic 5 u neredu, i to se nije promenilo sa izdavanjem 5S, 6 ili 6R. Najveći problem je što još uvek ne možete da zamenite laucher – zaglavlјeni ste u njemu i ispunjen je greškama. Ne samo da stalno dodaje dodatnu stranicu na početnom ekranu, bez obzira na to koliko puta da je izbrišete, već se neka obaveštenja zaglave u padajućem meniju, a druga nikada ne prikazuju njihove ikone na traci sa obaveštenjima. Takođe smo primetili da neke aplikacije nedostaju u fioci, poput aplikacije Game Space. Iako još uvek možete da pristupite izvlačećoj fioci Game Space-a koja sadrži sva podešavanja aplikacije dok ste u igri, čini se prilično jasnim da laucher koji koristi RedMagic zahteva neku potrebnu pažnju, ili u najmanju ruku mogućnost da se zameni. Problem je u tome što RedMagic nije tako dobar sa dugoročnom podrškom, pa će popravke biti male.

Leave a Comment