Samsung Galaxy M51

Ponekad je potrebno vreme da se shvati šta je proizvod, kako će uticati na krajnjeg korisnika i zašto uopšte postoji. A kada dobijete poruke, lakše je da se prihvati proizvod onakvim kakav jeste. Tako opisujem naše iskustvo sa Samsung-ovim Galaxy M51. Iako je Galaxy M51 običan pametni telefon, to nikako nije nedostatak. Jednostavnost Galaxy M51 je ono što ubeđuje redovnog potrošača da kupi ovakav telefon, uprkos tome što ima toliko konkurentskih uređaja dostupnih na tržištu.

Samsung Galaxy M51 specifikacije: 6,7-inčni FHD + Super AMOLED Plus Infiniti-O ekran | Qualcomm Snapdragon 730G procesor, 6GB RAM + 8GB RAM / 128GB inernog prostora | Android 10, OneUI 2.1 | Baterija od 7000mAh, podrška za brzo punjenje od 25W | Slot za microSD karticu | Četvorostruka kamera, Prednja kamera od 32MP

Šta je novo?

Na prvi pogled, Galaxy M51 izgleda gotovo identično kao Galaxy M31s i Galaxy A51 – dva Samsung najpopularnija pametna telefona na tržištu. Oblik i estetika Galaxy M51 poznati su suptilnim zakrivlјenim ivicama i plastičnoj građi. Nema sumnje, to je atraktivan telefon sa njegovim izuzetno tankim okvirima i pravougaonim modulom zadnje kamere u gornjem levom uglu – baš kao i Galaxy S20 serija.

Samsung Galaxy M51Ali da, Galaxy M51 je ogroman telefon sa 6,7-inčnim ekranom. Za lјude sa manjim rukama možda je prevelik. Mogli smo da ga držimo u jednoj ruci i da njime udobno upravlјamo. Sa 213 grama, telefon je teži zbog njegove baterije od 7000 mAh.

Zaista nam se sviđa bočni senzor otiska prsta ugrađen u dugme za uključivanje na desnoj strani telefona. Čitač otiska prsta je brz kao i na prethodnim pametnim telefonima Galaxy M. Na dnu se nalazi i USB-C port koji podržava brzo punjenje od 25W. Na donjoj ploči se nalaze jedan zvučnik i 3,5 mm priklјučak za slušalice. Kombinovano ležište za nanoSIM/microSD kartice na desnoj strani telefona omogućava vam proširivanje interne memorije. Uređaj za recenziju imao je 8 GB RAM-a i 128 GB internog prostora sa microSD slotom.

Šta je dobro?

Ekran Super AMOLED Plus ima otvor u sredini za prednju kameru. To je 6,7-inčni ekran sa odnosom stranica 20:9 i rezolucijom 2400 × 1080p. Ekran izgleda fantastično sa izvrsnim uglovima gledanja i živim bojama. Ekran se proteže sve do vrha i dna okvira M51. To je običan ravni ekran, a ne zakrivlјeni kao što se vidi na Samsung-ovim vrhunskim pametnim telefonima kao što su Galaxy Note 20 Ultra i Galaxy S20 Plus.

Nismo veliki lјubitelјi ekstremno velikih ekrana na telefonima, ali znamo lјude koji vole velike ekrane. Veličina ekrana od 6,7 inča Galaxy M51 trebalo bi da bude savršena za gledanje filmova, igranje igara, editovanje dokumenta ili pokretanje dve aplikacije istovremeno.

Performanse Galaxy M51 su više nego respektabilne. Telefon koristi Snapdragon 730G procesor, koji je čipset srednjeg ranga. M51 radi besprekorno. Nikada nismo bili svedoci rušenja aplikacija, zamrzavanja ekrana ili mucanja tokom pokretanja aplikacija ili igranja igara poput Call of Duty: Mobile i Sonic Dash. Ne postoji 5G, i to je u redu. Kvalitet poziva je bio dobar, ali kvalitet zvučnika je mogao da bude i bolјi.

Samsung Galaxy M51Naš omilјeni deo Galaxy M51 je vek trajanja baterije. M51 ima ćeliju od 7000mAh (da, dobro ste čuli!). Uz intenzivnu upotrebu, prošli smo preko jednog i po dana upotrebe pre nego što smo morali da ponovo priklјučimo punjač u utičnicu. Trajanje baterije lako će premašiti dva dana ako telefon koristite umereno. Uređaj se puni pomoću USB-C, Samsung-ovog brzog punjača od 25W. Potrebno je blizu 100 minuta da se baterija telefona potpuno napuni.

Galaxy M51 ima četiri kamere na zadnjoj strani; glavna kamera od 64MP sa sočivom Sony IMX682; kamera dubine 5MP; izuzetno široka kamera od 12MP; i 5MP makro sočiva. Na prednjoj strani ćete pronaći kameru od 32MP. Galaxy M51 daje pozitivnu sliku kvaliteta slike koju danas imate na telefonu srednje klase. Slike snimlјene glavnom kamerom pružaju odličan kvalitet – bez obzira na vreme snimanja. Dobili smo najbolјe snimke na dnevnom svetlu. Ispostavilo se da su slike oštre, sa dobrim bojama i dinamičkim opsegom. Ponekad kamera preoštri slike – ali to je tako Samsung-ovski. Boje su malo zasićenije – ali da, kamera snima fine detalјe. Mislimo da je to ono što većina potrošača očekuje od kamere njihovog telefona.

Pri slabom osvetlјenju slike su bile u redu. Noćni režim vam dobro dođe kad snimate u mraku ili po mraku. Mislimo da će se većini lјudi svideti performanse kamere M51 pri slabom osvetlјenju.

Prebacivanje između različitih sočiva kamere je brzo i hitro. Nismo imali problema sa autofokusiranjem objekta na različitim rastojanjima. Izuzetno široka kamera je takođe odlična. Slike su detalјne i impresivne. Namenska 5MP kamera daje pobolјšane portretne snimke. Makro sočivo od 5MP nije impresivno. Prednja selfi kamera od 32MP je prilično pristojna. I pri slabom osvetlјenju selfiji su detalјni.

Galaxy M51 snima zaista dobre 1080p video zapise. Ne brinite, telefon može da snima video zapise čak i u prilično izazovnim uslovima osvetlјenja. Nismo mogli temelјno da testiramo mogućnosti 4K video snimanja Galaxy M51.

Šta nije tako dobro?

Galaxy M51 pokreće Samsung-ov izvorni OneUI 2.1, koji se zasniva na Android 10. Gledajte, OneUI 2.0 je masovno pobolјšan, još uvek imamo nekih žalbi na Samsung-ovu skin. Ne shvatam koncept dve prodavnice aplikacija, dva web browzera i dva glasovna asistenta. Još uvek mislimo da niko ne bi koristio dva glasovna asistenta na telefonu.

Da li biste trebali da ga kupite?

Sa 6,7-inčnim sAMOLED ekranom, Snapdragon 730G procesorom, baterijom od 7000mAh i sposobnim četvorostrukim kamerama, Samsung Galaxy M51 je definitivno najkompletniji Android pametni telefon koji možete naći u segmentu srednjeg opsega. Uzbudlјivo je videti da se Samsung usredsredio na funkcije koje su potrošačima na kraju bitne, poput veće baterije i ekrana. Mislimo da će Galaxy M51 biti privlačan svima.

Leave a Comment