Stiže Dina 2

Prvi deo fimske adaptacije Dine reditelja Denisa Vilneva uključuje nekoliko istaknutih glumaca u iznenađujuće malim ulogama, ali na sreću, drugi deo filma staviće neke od njih u prvi plan, uključujući Havijera Bardema.

U razgovoru za „Veniti fer“, Bardem otkriva da je znao da će njegova uloga u Dini značiti vrlo malo vremena na ekranu, ali je verovao da je bilo koja uloga vredna toga da radi sa Denisom Vilnevom.

„Denis Vilnev me je pozvao i rekao: ‘Želim da sednem sa tobom’, a kada se to desi, ti odeš kod njega, sediš i slušaš. Rekao je: ‘Imam malu ulogu, a ako budemo imali zeleno svetlo za nastavak na osnovu drugog dela knjige, uloga će biti veća – u Dini 2. Volio bih da to uradiš ako želiš’, ispričao je Bardem.

Glumac je, kako kaže, odgovorio: „Naravno da želim. Nije me briga da li postoji drugi film ili ne. Nije me briga koliko je velika ili mala uloga. Volim ono što radiš kao režiser“.

Bardem u prvom delu Dine tumači lik Stilgara, vođe plemena Fremen u Sič Tabru, a nastavak će se detaljnije baviti istorijom Fremena i planete Arakis, pa je logično i da će Bardem biti u središtu pažnje.

Nastavak Dine je potvrđen, a produkcija namerava da počne da snimanje od jula 2022. Osim Havijera Bardema, plan za Dinu 2 je da još jedan od sporednih likova prvog filma dobije veću ulogu – Zendajina Čani.

„Jedva čekam da snimim drugi deo Dine da ponovo spojim Timotija Šalamea i Zendaju, a u sledećem poglavlju Zendaja će biti protagonista priče“, rekao je reditelj Vilnev.

Leave a Comment