Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi Mi 10T Lite 5G je najpovolјniji 5G telefon koji može da se kupi u gotovo celom svetu. U najjeftinijem izdanju, može da se dobije za £229 za verziju od 64GB (približno $300), i uprkos ceni pruža brzine prenosa podataka 5G. 10T Lite takođe ima i primarnu kameru od 64MP sa Sony senzorom, ogromnim ekranom od 120Hz i veliku bateriju koja se brzo puni. U svetu sa Realme 7 Pro i Realme 7 5G, Xiaomi ima konkurenciju, ali ako volite da su vam telefoni veliki i da se mobilni podaci brzo ubrzavaju, bićete pod pritiskom da dobijete više za manje.

Uprkos 6,67-inčnom ekranu od 120Hz i postavci sa četiri kamere, Xiaomi Mi 10T Lite 5G je jedan od najpristupačniji 5G telefon koji možete da kupite. Sa glavnom kamerom od 64MP, takođe ima dosta rezolucije a šta će odgovarati većini korisnika.

Xiaomi godinama proizvodi brilјantne budžetske telefone, bilo pod njegovim imenom ili kao Poco brend. Poco X3 NFC nas je nedavno impresionirao njegovom povolјnom cenovnom prihvatlјivošću, dok Xiaomi Mi 10T Pro isporučuje moderne specifikacije uprkos njegovoj razumnoj ceni.

Za razliku od X3 NFC, Mi 10T Lite ima osmojezgreni Qualcomm Snapdragon 750G čipset, 16MP selfi kameru i 8MP ultra široku kameru, a da ne pominjemo zreliji skup boja. Mešavini dodajte bateriju od 4820mAh i memoriju od 64GB ili 128GB, i Xiaomi početni nivo 5G pametnog telefona izgleda solidno već od početka, s obzirom na cenu od £229 (64GB) – približno $300.

Dizajn i ekran

Kombinujući veličinu ekrana od 6,67 inča i rezoluciju od 2400 x 1080 FHD+, ekran Mi 10T Lite je veliki i oštar za tu cenu. Takođe poseduje brzinu osvežavanja od 120Hz, što je ozbilјno istaknuto, proizvodeći svilenkasto glatka prevlačenja i tapkanje kroz čitav korisnički interfejs.

Xiaomi Mi 10T LiteBez preklopnih tehnologija u igri, veliki ekran znači veliki telefon, a dimenzija 165,4 visine i 9 mm deblјine primetićete Mi 10T Lite u ruci ili džepu. Desna strana je domaćin kombinaciji power tastera/skenera otiska prsta i tastera za kontrolu jačine zvuka; u osnovi se nalazi priklјučak za slušalice od 3,5 mm, uz USB-C port, a na vrhu je IR blaster. Slot za SIM leži na levoj strani telefona i podržava dve SIM kartice ili jednu SIM karticu i jednu microSD karticu.

Dizajn ističe i uklјučuje izrezano okruglo kamera okruženje oko zadnje strane, kao i zaoblјenu plastičnu zadnju ploču nalik staklu. Dostupan u tri boje, Rose Gold Bleach, Pearl Gray i Atlantic Blue, potpuno plastično telo Mi 10T Lite 5G uspeva da izbegne izgled jeftinog. U kutiji se nalazi i futrola za dodatnu zaštitu, iako ovde nema hidroizolacije.

Na kraju, lјubitelјi velikih ekrana i malih cena bi trebali momentalno da gravitiraju prema Mi 10T Lite kada je u pitanju izgled i osećaj. Ugledni uglovi gledanja i nivoi osvetlјenosti zaokružuju stvari kako bi ekran telefona postao jedan od najbolјih na tržištu po toj ceni.

Kamere

Glavna kamera Xiaomi Mi 10T Lite 5G sadrži modul rezolucije 64MP sa Sony IMX682 senzorom, 0,8 mikrona piksela i f/1.9 sočivom. Sony-ev senzor od 64MP je generalno superiorniji od Samsung-ovog (kakav je pronađen u Realme X2 Pro), posebno kada je reč o jasnoći.

Pored glavnog senzora nalazi se ultraširoka kamera od 8MP sa vidnim polјem od 120 stepeni, 1/4 inčni senzor i f/2.2 objektiv.

Xiaomi Mi 10T LiteKonačno, sa zadnje strane su dve 2MP kamere. Prva je makro kamera koja je najvećim delom neodolјiva s obzirom na nisku rezoluciju i loše performanse u prigušenim scenama. Druga kamera od 2MP je senzor dubine.

Sa rezolucijom prednje kamere od 16MP u kombinaciji sa objektivom sa fiksnim fokusom, uprkos njenoj pristojnoj rezoluciji, selfie kamera se ne ističe senzorom od 1/3,06”, sočivom f/2,45 i pikselima od 1 mikrona.

Xiaomi Mi 10T Lite 5G ima standardni set režima snimanja, uklјučujući automatski, profesionalni, noćni režim i panoramu. Sa video snimanjem do 4K rezolucije i elektronskom stabilizacijom slike koja radi do Full HD.

Performanse kamere

Slike Mi 10T Lite prikazuju impresivne detalјe u svetlim scenama, što je i očekivano s obzirom na 64MP senzor na njegovom čelu. Telefon podrazumevano snima fotografije od 16MP, sa svakih četiri piksela od 64MP senzora kombinovanim u jedan ‘super-piksel’.

Xiaomi Mi 10T LiteNahranite Mi 10T Lite obilno svetlošću i moći ćete da napravite oštre snimke koji premašuju očekivanja s obzirom na traženu cenu telefona. U igri je malo oštrenja; međutim, krajnji rezultat je iznenađujuće prirodan sa stanovišta obrade.

Ovaj prirodni izgled proširuje se i na rukovanje bojama, uz Xiaomi-evo zasićenje koje je okrenuto unazad u poređenju sa konkurencijom iz Samsung-a, na primer. Boje uglavnom izgledaju čiste i tačne dok se svetla ne ugase. Tada počinju da dobijaju dodir blatnjavosti.

Nedostatak optičke stabilizacije slike itekako se oseća na Mi 10T Lite. U igri je pristojno rukovanje bukom, tako da su zrna svedena na minimum, međutim, rezultati ili izgledaju mutno na dodir pri slabom osvetlјenju ili mutno. Noćni režim deluje respektabilno za statične objekte i pejzaže, međutim, za sve ostalo, kad se svetla spuste, trebaćete da upalite taj blic.
Uprkos nekim nedostacima pri slabom osvetlјenju, zahvalјujući rezoluciji Mi 10T Lite, digitalni zum je odličan u svetlim scenama, udobno snimajući zajednički snimak do 3x uvećanja.

Detalјi na preostalim zadnjim kamerama nisu baš toliko impresivni, sa samo 8MP iza ultraširoke kamere i makro modulom od 2MP niske rezolucije. Ultraširoko ne snima fotografije dizajnirane da budu isečene, ali čini pristojan posao hvatanja ekspanzivnih fotografija bez izobličenja. Za još širi ugao možete da isklјučite korekciju izobličenja u podešavanjima, a to stvara ravnomerno stezanje na uglovima što može da bude prijatno.
Video snimlјen u Full HD-u izgleda stabilno i oštro. Međutim, stabilizacija se ne proteže na 4K sadržaj. Zauzvrat, uglavnom bismo izbegavali 4K prilikom snimanja video snimaka iz ruku. Što se tiče kvaliteta selfie kamere, modul fiksnog fokusa sa rezolucijom od 16MP snima mekše snimke nego što to rezolucija može da sugeriše, međutim, oni laskaju većim delom, a postoji čitav niz lepih opcija, od prirodnih do prilagođenih Instagram-u.

Dodatne specifikacije

Pokretan osmojezgrenim Qualcomm Snapdragon 750G uparenim sa 6GB RAM-a, Mi 10T 5G sam po sebi nije moćan, tako da će igrači želeti da ga izbegnu pod uslovom da njihov budžet može da se poveća. Međutim, zahvalјujući ekranu od 120Hz, telefon se oseća prijatno i brzo u svakodnevnoj upotrebi.

BatteryPodržava Android 10, podrška za aplikacije na Mi 10T Lite je odlična. Iako je Xiaomi-ev interfejs pomalo težak i teško se prodaje na skuplјim telefonima poput Mi 10T Pro, može da se izvuče sa dodatnim prilagođavanjima na 10T Lite zahvalјujući izvrsnoj vrednosti koju predstavlјa.

Sa 64GB ili 128GB internog prostora, kao i sa proširenjem microSD kartice, Mi 10T Lite vam nudi mnoštvo mogućnosti za skladištenje i opcija za skladištenje, a zahvalјujući bateriji od 4820mAh, koja se puni do 33W brzog punjenja, traje ceo dan i puni se nešto više od sat vremena.

Zaključak

Za telefon u njegovoj cenovnoj kategoriji, Xiaomi Mi 10T Lite 5G je odličan. Kombinuje glavnu kameru od 64MP sa podeblјanim ekranom od 120Hz i, najvažnije, 5G osmojezgreni čipset. Veliki je, smeo i plastičan, pa će za njega možda trebati i navikavanja, ali sa procvatima poput stereo zvučnika, IR blastera i 4K video snimanja – koji nisu uvek dati po ceni, ovde ima mnogo lјubavi.

S obzirom na njegovu cenu i Xiaomi-evu prirodniju obradu fotografija od neke konkurencije i svih njegovih karakteristika, uprkos nekoliko nedostataka, Mi 10T Lite je i dalјe kandidat za najbolјi budžetski telefon iz 2021. godine.

Za:

  • Odlična vrednost
  • Ekran od 120Hz
  • Velika baterija koja se brzo puni
  • Futrola u kutiji

Protiv :

  • Srednje performanse slabog osvetlјenja
  • Može da se zagreje tokom igranja
  • Jadna makro kamera

Leave a Comment